Hogyan legyél virtuális asszisztens?

2022.01.01

Ha ezen az oldalon jársz és olvasgatsz, szinte biztos vagyok benne, hogy benned is felmerült már a kérdés: "Hogyan lehetek virtuális asszisztens és hogyan induljak el?" Sajnos nincs erre általános recept: vannak olyanok, akik azonnal belevágnak az ügyfélkeresésbe egy one pagerrel, majd később alakítják ki a bandjüket, közösségi oldalaikat, weboldalaikat. Megint mások először minden lépést megterveznek, mindent létrehoznak, majd utána keresnek magunknak ügyfeleket - én is így kezdtem. 

Először felvettem a kapcsolatot a könyvelőmmel, hogy hamarosan KATÁ-s vállalkozást szeretnék indítani, majd kitaláltam a domaint és a nevemet (ügyelve rá, hogy általános legyen, ne csak a saját nevem, ha később munkát szeretnék kiszervezni, így lett Virtuális asszisztensed a weboldalam címe), kialakítottam a brandemet, az arculatomat: a színeket, a logókat, az értékeket, a forgalmazást és minden egyebet, amit előre meg lehet tervezni. Ezután elkezdtem ügyfeleket keresni. Miután pedig az első ügyfelemmel online kezet ráztunk, a könyvelőmmel egy óra alatt elindítottuk a vállalkozásomat. 

Viszont azt nagyon fontos tisztázni, hogy egyik út sem jobb vagy rosszabb a másiknál: ha nem sok tartalékod van, esetleg izgatott vagy és alig várod, hogy belevesd magad a munkába, esetleg nem értesz a marketinghez, akkor bőven ráérsz utólag az arculattal és a branddel foglalkozni. Indulj neki inkább! De ha vannak anyagi tartalékaid és szeretnél előre felkészülni a vállalkozásindításra, akkor szuper módszer lehet neked az én utam. Ráadásul a vállalkozásom tervezésével és elindításával töltött első hónap alatt nagyon sok dolog körvonalazódott bennem, és sokkal tisztábban láttam, hogy mit szeretnék elérni, milyen távlati céljaim vannak ezzel a karrierúttal, mint amikor még csak megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy virtuális asszisztens leszek. Még ezeken kívül is nagyon sok előnye és hátránya van mindkét iránynak, ezekről részletesen a képzésem során hallhatsz majd többet!

Éppen ezért csak rajtad múlik, hogyan indulj el virtuális asszisztensként és hogyan legyél sikeres ezen a pályán.